Pressemeddelelse

Her er vinderen af Green Power Prisen 2023

Crossbridge Energy og Everfuel vinder årets Green Power Pris for med HySynergy-projektet at etablere den største brintfabrik af sin art i Europa. Et projekt, der sætter et grønt aftryk og er med til at forandre den danske energisektor.

Vinderen af Green Power Prisen 2023

Vinderen af Green Power Prisen 2023 blev Crossbridge Energy og Everfuel for HySynergy-projektet. På scenen fra venstre: Kristian Jensen, adm. dir. Green Power Denmark, Christine Ravn Lund, forkvinde i DUF, Jacob Krogsgaard, CEO i Everfuel, Finn Schousbou, direktør i Crossbridge Energy, Lea Bigom Wichmand, afdelingschef i Green Power Denmark og Jesper Hjulmand, formand i Green Power Denmark. Foto: Jeppe Carlsen

Crossbridge Energy og Everfuel vinder Green Power Prisen 2023 for det fælles HySynergy-projekt om at skabe fremtidens grønne brændstoffer. Et projekt, der har krævet mod og fremsynethed.

HySynergy er skabt i et samarbejde mellem Crossbridge Energy og Everfuel. I Fredericia er de to virksomheder gået sammen om at skabe fremtidens grønne brændstoffer, hvor de har bygget en af Europas største brintfabrikker med en forventet daglig produktion på 8 ton grøn brint i første halvdel af 2023. Projektet understøtter elektrificering gennem elektrolyseanlæg og flydende brændstoffer i sektorer, hvor den direkte elektrificering ikke er umiddelbart mulig.

– Stort tillykke til Crossbridge Energy og Everful. HySynergy-projektet fortjener i den grad Green Power Prisen. De har vist stort mod ved at gå forrest og investere i fremtidens grønne brændstoffer. Projektet er med til at bane vejen for, at Danmark kan blive et Power-to-X-foregangsland, siger Kristian Jensen, adm. direktør i Green Power Denmark og fortsætter:

– Nu står en af verdens største brintproduktioner i Fredericia. Det er i den grad medvirkende til elektrificeringen af det danske samfund. Projektet er et klasseeksempel på en modig beslutning, der for alvor sætter fart på den grønne omstilling og er med til at skabe morgendagens energisystem.

Green Power Prisen hylder dem, der tør træffe modige beslutninger og gøre en forskel i den grønne omstilling. Dem, der kigger på, hvordan man laver morgendagens energisystem og træffer beslutninger, der er med til at elektrificere Danmark. Ved bedømmelsen har juryen vægtet modige beslutninger, fokus på morgendagens behov og elektrificeringen af det danske samfund. På alle tre kriterier har HySynergy udmærket sig.

Prisen blev overrakt på Green Power Denmarks Topmøde 2023 den 1. juni i Bella Arena. Her modtog vinderen en statuette og 30.000 kroner til et grønt formål. Prisvinderen har valgt at donere de 30.000 kroner til Triangle Energy Alliance, hvor midlerne øremærkes oplysningstiltag for 6. klassetrin i Trekantområdet omkring de mange grønne tiltag i området.                     

 

Danmark er grøn frontløber på den internationale scene. Det skyldes modige og initiativrige organisationer, virksomheder og personer, der skaber nye grønne løsninger, teknologier eller på anden vis sætter skub i den grønne omstilling. Det hylder...

 

Nyheder direkte i din indbakke?